Ook een ZZP kan wel wat hulp gebruiken

In deze tijd gaan veel mensen als Zelfstandige Zonder Personeel (ZZP) aan de slag. Het past helemaal bij deze tijd en het is ook zeker aantrekkelijk. Veel vakmensen besluiten voor zichzelf te gaan werken. Ze hebben echt de juiste vaardigheden om hun vak goed uit te oefenen en krijgen voor hun vakmanschap veel waardering.

Wat echter vaak over het hoofd wordt gezien is dat het runnen van een eigen bedrijf meer vraagt dan goed vakmanschap. Er komen veel meer dingen op hun af waar ze eerder zich nooit zorgen over hoefde te maken.

ZZP’ers moeten meer kunnen

Een ZZP’er moet niet alleen goed werk afleveren, hij of zij moet ook zorgen dat het werk binnenkomt. En daarnaast zijn er nog veel meer zaken die aandacht vragen. Het goed bijhouden van je administratie is ook een zaak waar veel mensen tegenaan lopen. Ook het sturen en innen van je facturen is iets nieuws. Daarnaast moet je zelf voor veel meer zaken betalen dan voorheen. Veel ZZP’ers hebben tegenwoordig ook schulden. En juist voor hen zijn er minder mogelijkheden om bij de gemeente aan te kloppen en daar iets aan te doen.

Het is dus zaak om goed grip te krijgen en te houden op je financiën. Ik kan je daarbij helpen, ook als je ondertussen schulden hebt opgelopen.

Herken je delen van het bovenstaande en denk je dat je als ZZP’er veel meer uit je werkzaamheden kan halen? Neem dan contact met me op. Ik ben bedrijfskundig geschoold en ben gecertificeerd budgetcoach en schuldhulpverlener. Een mooie combinatie om een zelfstandige met financiële problemen te kunnen helpen.