Missie: mensen financieel gezond maken

Ik heb besloten dat ik mensen financieel gezond wil maken. Hoe kom ik daar nou toch bij?

Na vele jaren op allerlei plekken op de arbeidsmarkt is het nu tijd om voor mezelf te beginnen. Ik heb teruggekeken en nagedacht over wat mij plezier geeft in mijn werk en het leven en waar ik wel en niet goed in ben. Alles bij elkaar ben ik toen tot de conclusie gekomen dat ik mijn zakelijke en financiële inzichten en zakelijke capaciteiten wil combineren met de behoefte om iets te betekenen voor mijn medemens.

Uiteindelijk heb ik met dit inzicht besloten om me te verdiepen in de schuldhulpverlening. Ik ben gaan studeren en heb werk gezocht om uit te zoeken of wat ik bedacht had ook echt iets voor mij is. De puzzelstukjes vielen echt op hun plaats. Ik heb toen ook besloten om budgetcoach te worden; dat sluit goed aan bij wat ik heb geleerd en waar mijn doelgroep behoefte aan heeft.

Missie

Ik heb een nieuwe richting gevonden. Ik wil mensen mensen financieel gezond maken.

Dat gaat natuurlijk vooral over mensen die het niet al te breed hebben. Die door allerlei omstandigheden in een moeilijke financiële situatie zijn geraakt. Op TV zijn met enige regelmaat programma’s te zien waarin schulden en financiële problemen een hoofdrol spelen. Die geven niet persé een goed beeld van wat er op dit gebied allemaal te doen is. Wat je daar ziet is vooral bedoeld om het interessant te maken voor televisie. Het is makkeLege zakkenlijk om daar een oordeel over te hebben. Dat probeer ik in de praktijk van alle dag juist niet te doen. Het verhaal van iedereen is anders en het helpt wel om mee te denken en juist niet om te oordelen.

Visie

Hoe kan ik richting geven aan mijn streven om mensen financieel gezond te maken. Dat kan het best door er op tijd bij te zijn.

Ik heb ondertussen veel mensen gesproken die door hun financiële problemen en schulden een bewindvoerder hebben gekregen, die hun hele financiële huishouden heeft overgenomen. Dan is het eigenlijk al te laat. Iedereen die in de problemen is gekomen is ooit op een punt geweest dat de schulden nog makkelijk op te lossen waren. Daar zit precies mijn visie. Ik wil de mensen helpen op een moment dat ze er veel aan hebben. Ik wil dus ook geen bewindvoerder zijn. Ik wil de problemen helpen oplossen op het moment dat het het meeste zin heeft.