ABAZ|Epe, Ben Lansdaal

Geluk!!! (door Ben Lansdaal, ABAZ|Epe)

Ik heb laatst het managementboek “Klavertje vier, een fabel over Geluk” gelezen. Toen ik het uit had snapte ik wat Jos voor me had betekend.

Ik kampte al een paar jaar met tegenvallende resultaten omdat ik simpelweg nooit had geleerd om goede acquisitie en marketing te doen. Ik wist gewoon niet hoe je dat moest doen. Daardoor raakte ik in een spiraal van negatieve gedachten en dan dacht dat het geluk niet voor mij is bestemd.

Volgens het boek is er geluk met de kleine g, dat zijn de dingen die je tegen komt zoals Jos mij aanbood mij te helpen maar deze zijn vaak van tijdelijke aard. Maar je heb ook Geluk met de hoofdletter G, dat zijn de dingen die je zelf creëert, eventueel met advies van iemand en deze zijn altijd van langere duur maar je zal ze zelf moeten blijven voeden.

Ik had aan Jos kunnen vragen of hij mij geluk had kunnen geven maar dat kan hij niet. Wat hij wel heeft gedaan is mij te leren hoe je het Geluk zelf kan creëren.

Wat Jos mij geleerd heeft, is geloven in jezelf en in je product, dan straal je dat uit naar je klanten en mogelijke klanten. Verder leerde hij me dat je je hoofdactiviteit moet gebruiken als focus/speerpunt in acquisitie en marketing.

En het belangrijkste is wat hij mij heeft geleerd dat je het alleen maar zelf kan doen.

Resultaat

Dit alles resulteerde er in dat ik mensen ging bellen met mijn verhaal waarin het spuiten van verf en latex mijn speerpunt waren. Teksten op mijn website zijn veranderd waardoor het duidelijk werd voor mijn bezoekers wat mijn hoofdactiviteit is. Ik heb nu visitekaartjes, foto’s, kleding met mijn logo, borden met mijn informatie en andere marketingactiviteiten.

En toen gebeurde er iets waar ik wel op hoopte, maar nooit had verwacht dat dit zo snel zou gaan. Het werk en nieuwe klanten begonnen al na vier weken binnen te druppelen. Nu, een half jaar later, moet ik een planning maken om alles in goede banen te leiden.

Geluk bestaat maar je moet zelf de voorwaarden creëren en Jos heeft mij geholpen om de voorwaarden helder te krijgen. Uiteindelijk moet je het echt zelf doen

Geluk is niet te zijn koop je moet geduldig zijn, volharden en critici gebruiken om je eigen geloof sterker te maken.

Het is mij gelukt nu jullie nog. Jos kan je helpen

Ben Lansdaal

Eigenaar van ABAZ|Epe een bedrijf voor het spuitwerk van latex en verf in woningen en bedrijfspanden.

Logo ABAZ|Epe